JLM PRO Servis

Získaj nových zákazníkov a odlíš sa od konkurencie. Aj vo svojom servise ponúkni zákazníkom nižšie uvedené servisné úkony. Výhodou je vysoká účinnosť vďaka použitiu aditív od inovatívneho výrobcu JLM a zároveň priaznivá cena. 

 
1. Preplach vstrekovačov bez demontáže

Účinné a rýchle vyčistenie naftových vstrekovačov priamo v motore. 
 
Problém
Motor beží nepravidelne.                       
Motor klepe a je hlučnejší.
Kolíšu otáčky pri voľnobehu.
Znížený výkon motoru.
Zvýšený dymivosť 
Zvýšená spotreba nafty.J02330_JLM diesel Rapid fuel system Clean next to filter
 
Výhody
JLM Diesel Rapid Fuel System Clean je vysoko koncentrovaný čistič naftového systému, ktorý vstupuje do motora nezriedený cez palivový filter a odstraňuje usadeniny sadzí v palivovej systéme, z injektorov, ventilov, piestov a zo spaľovacej komory.
         Ak máte problém s emisiami na STK, preplach vstrekovačov pomôže vyriešiť tento problém.  Účinný preplach vstrekovačov rieši problémy silno zanesených vstrekovačov starých aj nových dieselových motorov.
         Preventívny preplach vstrekovačov udržiava stály výkon motora a predchádza ďalšímproblémom. Zabraňuje tomu, aby nedošlo k poruche jednotlivých častí motora v dôsledku nahromadenia nečistôt.
 
Postup
Do nového palivového filtra sa naleje preplachová kvapalina JLM Diesel Rapid System cleaner. Motor beží na tomto prípravku, čím sa sa primo do vstrekovačov dostáva koncentrovaný preplach. Je doporučené, aby pred aplikáciou preplachu bol vymenený nový palivový filter. 
 
Cena 39 EUR + palivový filter. V cene je zahrnutý produkt JLM Diesel Rapid Fuel System Clean
Trvanie: približne 1h



2. Dekarbonizácia motora cez sanie

Účinná, časovo nenáročné a  cenovo priaznivé dekarbonizácia účinnejšia ako čistenie vodíkom.cistenie-sania-egr-odkarbonovanie
           Napríklad VW Golf, 2010, 1,9 TDI 136tis. km po čistení sania s prípravkom JLM Extreme Cleaner +7 HP  + 9,5 Nm. Odkarbonovaním motora sa samozrejme výkon a točivý moment nepridáva, ale obnovuje sa do pôvodného stavu, keďže nánosom karbónu a nečistôt je výkon znížený. Čistenie spomínaného Golfu môžete sledovať tu na youtube.
 
Problém

Motor má znížený výkon.
Motor nemá dostatočnú akceleráciu.
Motor je “lenivý” dostáva sa pomalšie do vyšších otáčok.
Zvýšený dymivosť.
Zvýšená spotreba nafty.

Výhody
Inovatívne dvojstupňové čistenie s maximálnou účinnosťou. Efektívne čistí sanie, spaľovacie komory, ventily, vstrekovače a turbo. Unikátny vysoko účinný a tepelne odolný čistiaci roztok vhodný aj pre variabilné turbá.
         Obnovuje výkon motora, optimalizuje spotrebu paliva, voľnobeh a štartovanie. Monitorovaný dávkovací systém dávkuje čistiacu chémiu tak aby nedochádzalo ku klepaniu motora. Predlžuje životnosť drahých komponentov ako je DPF a katalyzátor. Znižuje škodlivé emisie a škodlivé výfukové plyny. Vhodné pre všetky motory s turbom alebo bez turba. Nepoškodzuje katalyzátor a filter pevných častíc
 
Postup
        Je potrebné odpojiť prírubu, ktorá vedie z intercooleru do EGR. Na tuto prírubu, pred škrtiacu klapku, sa nasadí kryt s difuznym otvorom, kadiaľ je aplikovaná čistiaca a preplachová kvapalina. Po naštartovaní, drží tento prípravok samovolne, pretože na neho pôsobí nasávací podtlak. Cez dávkovacie zariadenie, ktoré je napojené na vzduchový kompresor, je do sania aplikovaná čistiaca zložka JLM extreme Cleaneru. Aplikácia prvej zložky trvá cca 30 min pri voľnobežných otáčkach. Potom je aplikovaná preplachová kvapalina JLM. Aplikácia trvá tak isto asi cca 30 min.
         Doporučujeme s detoxom sania aplikovať aj preplach vstrekovačov a vymeniť motorový olej s preplachom olejovej náplne.

Cena: 119 EUR.  V cene je zahrnutý produkt JLM Diesel Intake Extreme Clean Fluid Pack - kvapalina detox sania
Trvanie: približne 2 hodiny
 


3. Manuálne čistenie EGR a sania 

Vyčistenie EGR a sania manuálne účinným prípravkom JLM EGR Cleaner. 
 
Problém
EGR ventil je extrémne zanesený karbónom Motor má znížený výkon.
Motor nemá dostatočnú akceleráciu.
Motor je “lenivý” dostáva sa pomalšie do vyšších otáčok.
Zvýšený dymivosť.
Zvýšená spotreba nafty.cistenie-egr
 
Výhody
Manuálne vyčistenie EGR ventilu účinným prípravkom JLM EGR Cleaner. Zloženie produktu veľmi účinne pôsobí na karbón a usadeniny, ktoré veľmi rýchlo a účinne rozpúšťa na zmes uhľovodíkov.
 
Postup
Sú dve možnosti čistenia, ktoré sa uplatnia podľa miery zanesenia EGR a sania. Obe možnosti je možné kombinovať.
  1.  EGR ventil je demontovaný a dokonalo vyčistený prípravkom JLM EGR Cleaner. V prípade silného zanesenia usadeninami je nutné demontovať aj sanie, ktoré je ja manuálne vyčistené.
  2. Pri naštartovanom motore a voľnobežných otáčkach, je prípravok JLM EGR Cleaner v intervaloch vstrekovaný do sania. Dochádza tak k postupnému uvoľňovaniu nečistôt a usadenín. Aby bolo čistenie účinné je potrebné aplikovať minimálne polovicu celého objemu. Záleží to od miery zanesenia sania a EGR.
Cena: od 53 EUR.   V cene je zahrnutý produkt JLM Air Intake & EGR Cleaner 500ml
Trvanie: približne 2h
 
 

4. Výmena oleja s preplachom

Výmena motorového oleja s preplachom olejovej náplne. 
 
Problém
Zapečené piestne krúžky.
Karbónové usadeniny v motore.
Použitý nesprávny olej.
Kal a usadeniny v olejovej náplni.    preplach-olejovej-naplne-jlm
 
Výhody
       JLM Engine Oil Flush je profesionálny prípravok na výplach motora určený na čistenie kalov a usadenín. Obsahuje špeciálnu zmes prísad, ktorá pomáha na dokonalé vyčistenie motora. Odburáva nahromadený olej a kal, takže účinne zbavuje systém motorového oleja od nečistôt a škodlivých usadenín. 
        Rieši zapečené piestne krúžky. Pomáha na preventívne udržanie dobrej kondície motorových pohyblivých častí. Predchádza usadzovaniu karbónu a vzniku nečistôt v olejovej náplni. 
 
Postup
        Do olejovej náplne sa pridá prípravok JLM Engine Oil Flush. Motor sa nechá bežať na voľnobehu 15 min. Olej sa vypustí. Namontuje sa nový olejový filter. Naleje sa nová olejová náplň. Preplach oleja doporučujeme používať pri každej výmene olejovej  náplne.

Cena: 30 EUR + olej a olejový filter.  V cene je zahrnutý produkt  JLM Engine Oil Flush Profi 250ml
Trvanie: do 1h


5. Čistenie DPF na počkanie

Čistenie zaneseného DPF filtra, bez nutnosti demontáže. 
 
Problém
Svieti alebo preblikáva kontrolka DPF.
Regenerácia filtra DPF sa spúšťa veľmi často (každých 100 - 200 km)
Spustí sa regenerácia, ale nedobehne úspešne.
Motor stráca výkon.
Vysoký spätný tlak na DPF filtri. citenie-dpf
  
Výhody
Cenovo výhodné, rýchle a veľmi účinné čistenie upchatých fitrov pevných častíc. Zbavuje filter nevyhorených sadzí. Nieje nutné rozoberať filter častíc. Vo väčšine prípadom je možné aplikovať čistiacu a preplachovú kvapalinu z motorovej časti, kde sa nachádzajú prívody na senzor diferenciálneho tlaku.
 
Postup
V prípade že svieti kontrolka DPF na palubnej doske, je najskôr potrebné detekovať príčinu závady. Pretože príčinou môže byť problém s elektronikou, alebo s čidlom rozdieloveho tlaku na filtri častíc. Samotné čistenie DPF prebieha tak, pri voľnobežných otáčkach sa vstrekuje cez hadičku, senzoru tlaku najskôr čistiaca kvapalina, ktorá uvoľní usadeniny v DPF. Potom sa vstrekuje preplachová kvapalina 1,5L. Účinnosť čistenia sa dá zmerať tlakomerom. Spätný tlak na DPF je po čistení nižší ako pred čistením.

Cena: 130 EUR   V cene je zahrnutý produkt JLM DPF Cleaning & Flush Fluidpack
Trvanie: do 2h 

6. Doplnenie nádržky na DPF kvapalinu 

Problém
Nádržka na DPF aditívum je prázdna.
Riadiaca jednotka hlási málo aditíva. napl-dpf-psa-vw-volvo
 
Info: Nejedná sa o močovinu AdBlue. Jedná sa o DPF aditívum, ktoré má objem 1 až 4 litre v závislosti od modelu auta. Používa hlavne PSA koncern Peugeot, Citroen (Eolys), a niektoré modely VW (Satacen), Volvo, Ford, Mazda.
 
Postup
       Identifikuje sa miesto umiestnenia nádržky. Niektoré nádržky je potrebné vymontovať, naplniť aditívom a namontovať naspäť. Niektoré nádržky je možné naplniť bez nutnosti demontáže. V tomto prípade sa použije plnica sada, ktorá obsahuje vhodné koncovky a hadičku na naplnenie nádržky.
 
Cena: od 55 EUR + potrebné množstvo aditíva JLM Refill Fluid  
Trvanie: od 2h
 
Ceny bez DPH. Uvedené ceny a trvanie servisných úkonov sú orientačné.
 
  

--------------------  Pre servisy a skúsených mechanikov -----------------

 
Pridajte sa k sieti servisných pracovísk JLM PRO
  • našich zákazníkov budeme smerovať ku Vám
  • uvedieme Vás v zozname servisných pracovísk na oficiálnom webe JLM
  • budeme Vám dodávať JLM produkty za veľmi výhodné ceny
  • poskytneme technickú podporu a technické školenie
  • garantujeme spokojnosť zákazníkov s inovatívnymi produktami JLM
 
Pre viac informácií a nadviazanie spolupráce nás kontaktujte: info@jlmaditiva.sk alebo +421 907 220 158