Aditívum vyvinuté pre motory GDI, TSI, FSI, CGI, SIDI

JLM uvádza na trh Unikátny produkt na čistenie benzínových vstrekovačov GDI Injector Cleaner
 
Medzinárodná Spoločnosť JLM Lubricants so sídlom a výrobou v Holandsku pridala do svojho portfólia overených a vysoko kvalitných produktov nový patentovaný produkt GDI Injector Cleaner - čistič vstrekovačov s priamym vstrekovaním.
 
Generálny manažér a zakladateľ spoločnosti JLM Gilbert Groot hovorí: Vďaka produktu JLM GDI Injector ponúkame unikátnu jednorázovú prísadu do benzínu, ktorá bola testovaná 90 členným tímom laboratória svetovej úrovne. Prípravok JLM GDI Cleaner rieši problém v benzínových motoroch, ktorý z roka na rok rastie.
 
Moderné benzínové motory sú vo veľkej miere vybavené systémom priameho vstrekovania paliva. Tento systém vstrekovania, predstavuje problém, ktorý štandardné aditíva nedokážu riešiť. Jemné komponenty a vyššia produkcia sadzí je dôvodom, že motory s priamym vstrekovaním sú veľmi citlivé na postupné zanesenie nečistotami.
 
Keď sú vstrekovače veľmi zanesené, vedie to k signalizácii problému rozsvietenou kontrolkou chyby motora, zníženiu výkonu, alebo k zvýšenej dymivosti, čo môže viesť k tomu, že  utone prejde testom emisií pri STK.
jlm-gdi-injector-cleaner-riesi-problem-priameho-vstrekovania-gdi-tsi-fsi-cgi-sidi
Proces čistenia
Benzínové vstrekovače priameho vstrekovania paliva sú vystavené nielen vysokej teplote, ale aj spalinám z procesu spaľovania paliva. Vedie to k zapečeniu nečistôt na špičke vstrekovačov čím sú blokované malé otvory na vstrekovačoch a mení sa štruktúra rozprašovania paliva. Riadiaca jednotka kompenzuje túto situáciu automatickým nastavením dávkovania paliva. Ak sa však dlhodobo odchýli dávkovanie paliva o 25% od typických hodnôt, tak sa pravdepodobne rozsvieti kontrolka chyby motoru a zníži sa výkon motoru.
 
Výzvou nieje len riešiť vzniknuté problémy ale aj zamedziť následnému opakovanému vzniku 
problému. Inovatívny výrobca JLM sa dokázal tejto výzve postaviť čelom a vyvinul vlastnú palivovú prísadu, ktorá úspešne rieši problém v motoroch s priamym vstrekovaním.
 
Patentovaný čistič vstrekovačov rieši uvedené problémy jednorázovým aditívom do benzínu. Čistí vnútro vstrekovačov a tak isto ich vyústenie, čím obnovuje ekonomiku správneho dávkovania paliva a znižuje emisie.
Prípravok JLM GDI Injector je ideálny pre trh s náhradnými dielmi, pretože poskytuje mechanikom otestované a funkčné riešenie na častý problém. Momentálne je riešenie komplikované, pretože vstrekovače sa musia mechanicky vybrať z motoru. Vzniká tak možný problém poškodenia vstrekovačov pri ich vyberaní. A samozrejme sa jedná o finančne náročnú opravu. Naopak použitie GDI aditíva je jednoduché a finančne nenáročné. Stačí naliať celý objem do nádrže a jazdiť. Tento produkt je tiež výborným riešením preventívnej údržby.
 
Chemické zloženie aditíva bolo podrobené množstvu testov nielen v laboratóriach, ale aj na reálnych autách a v odborných servisoch. Po aplikovaní aditíva boli hodnoty emisií a vstrekovania paliva na úrovni nového auta a to do jednej hodiny na všetkých testovaných motoroch.
Vtedy sme vedeli, že máme správny chemický vzorec pre profesionálny produkt, vhodný pre ktorýkoľvek servis vo viac ako 40 krajinách, kde distribujeme naše produkty, dodal Gilbert Groot.
 
Ako funguje priame vstrekovanie benzínu.