Nový produkt od JLM! Prísada do benzínu E10.

Nový produkt od JLM! Prísada do benzínu E10
 
Spoločnosť JLM Lubricants predstavuje najnovší prírastok do svojej rodiny kvalitných aditív. JLM Petrol E10 Fuel Treatment je prísada do benzínu, ktorá rieši problémy paliva E10. Označenie E10 predstavuje palivo, kde je do bezolovnatého benzínu pridaná biozložka etanolu v pomere až do 10 %
 
Environmentálne výzvy
Nielen motory boli vyvinuté tak, aby produkovali menej oxidu uhličitého (CO2), ale aj benzín. Za účelom nahradenia podielu obsahu fosílneho paliva obnoviteľnou alternatívou sa do benzínu pridáva etanol do 10 % objemu, čo je v súčasnosti v EU maximálna hodnota. Keďže ale ide o biopalivo, môžete sa nechať oklamať domnienkou, že etanol je neškodný. Žiaľ, nie je.
 
JLM-E10-Fuel-Treatment-ochrana-paliva-E10V prípade, že vaše auto nie je kompatibilné s palivom E10, použite namiesto neho E5 (alebo E0). Podľa organizácie ADAC môže plná nádrž paliva E10 v nekompatibilnom vozidle spôsobiť závažné a trvalé poškodenie. Hlavný problém je korózia. Etanol môže poškodiť určité kovy a gumové časti v palivovom systéme, čo vedie k nebezpečnej netesnosti alebo drahému mechanickému poškodeniu.
 
Väčšina áut po r. 2005 má typové schválenie, aby jazdili na palivo E10, čo začalo byť povinnou požiadavkou pre nové modely predávané v EU od r. 2011. Ak si chcete svoje auto overiť, môžete navštíviť niektorú z webových stránok zameraných na overenie kompatibility s E10. Aj keď je vaše auto schválené pre E10, neočakávajte, že bude chránené pred problémami, ktoré so sebou prináša etanol. Práve tu sa osvedčil JLM E10 Fuel Treatment.
 
Moderné riešenie moderného problému
Automobilky tvrdia, že benzín E10 je pre schválené vozidlá neškodný. Ale výskumný tím spoločnosti JLM Lubricants zistil, že oficiálne testy sa uskutočnili u nových alebo zánovných vozidiel a používalo sa pri nich čerstvé palivo.
 
Generálny riaditeľ spoločnosti JLM Lubricants, Gilbert Groot, uvádza, že to nezodpovedá realite. Etanol a benzín okrem toho nie sú dokonalí spoločníci, ako ďalej vysvetľuje: „Rovnako ako jedlo časom starne, tak aj etanol. Etanol na rozdiel od benzínu absorbuje vodu. Keď ju už nemôže udržať, zmes vody/etanolu sa oddelí, čo spôsobí, že neužitočná nehorľavá zmes klesne na dno palivovej nádrže a nad ňou zostane vrstva nízkooktánového benzínu. JLM E10 Fuel Treatment upraví palivo tak, aby pomohol tento proces spomaliť a takisto zvýši oktánové číslo, čo pomáha vyrovnať mierne zhoršenie spotreby paliva, ktoré je zapríčinené benzínom zmiešaným s etanolom.“
 
Aj keď poháňanie motora týmto degradovaným palivom spôsobuje ďalšie problémy, obsah etanolu v čerstvom benzínu E10 zvyšuje nános sadzí a laku v spaľovacej komore. JLM E10 Fuel Treatment čistí toto znečistenie a zabraňuje ich nahromadeniu. V rámci ďalšej funkcie preventívnej údržby vytvára ochrannú vrstvu na driekoch a sedlách ventilov, kompenzuje nedostatok kvality mazania etanolu, čím predlžuje životnosť ventilov a znižuje riziko poklesu sediel ventilov.
 
Pán Groot to uzaviera týmito slovami:
„JLM Lubricants bola vždy environmentálne zodpovednou spoločnosťou. Kým vítame používanie paliva E10 za účelom zníženia emisií CO2 v cestnej doprave, benzín E10 ohrozuje účinnosť motora a ironicky spôsobuje väčšie znečistenie. Vďaka najnovšiemu aditívu JLM E10 Fuel Treatment si myslíme, že sme prišli s optimálnym riešením.
 
O spoločnosti JLM Lubricants
Spoločnosť JLM Lubricants bola založená v r. 2010, má sídlo vo výrobou v  Holandsku  a je globálnou značkou, ktorá koncipuje, vyvíja a vyrába širokú škálu prvotriednych výrobkov pre automobilový priemysel. Produkty JLM sú primárne vyvíjané pre profesionálnych automechanikov, ktorí pracujú v prostredí, ktoré je čoraz viac orientované na diagnostiku. JLM Lubricants majú distribútorov vo vyše 40 krajinách a ich počet stále rastie.
 
JLM tím vyvíja produkty, ktoré udržujú spaľovacie motory v špičkovej forme. Ich prísady do palív majú dvojitú funkciu zameranú na prevenciu a riešenie problémov; udržujú čo najnižšiu úroveň emisií a znižujú alebo eliminujú nutnosť opráv.