Spoločnosť JLM Lubricants uvádza na trh inovatívne aditívum pre hybridné vozidlá

Globálna značka JLM Lubricants so sídlom v Holandsku, ktoré je považované za výrobnú veľmoc, uvádza na trh špeciálne aditívum pre hybridné vozidlá. Ochráni spaľovací motor, ktorý je v prevádzke len krátke časové intervaly, keď pomáha elektrickému motoru.
 
Gilbert Groot, zakladateľ spoločnosti JLM vysvetľuje: „Dopyt po hybridoch rastie úmerne s úsilím o znížení emisií v mnohých krajinách. Hybridy ale majú špecifickéjlm-aditívum-pre-benzinove-hybridne-motory problémy. Jednou z nevýhod je napríklad opakované zapínanie a vypínanie benzínového motora za účelom zníženia spotreby paliva vedie k postupnej akumulácii škodlivých usadenín v motoru a systému vstrekovania paliva, čo je spôsobené výslednou nižšou teplotou a neoptimálnymi spaľovacími podmienkami. Vodič si bohužiaľ uvedomí, že niečo nie je v poriadku, až keď auto neprejde cez emisnú kontrolu alebo keď má poruchu.“
 
„V prípade JLM Petrol Hybrid Treatment sme vyvinuli palivové aditívum na preventívnu údržbu, ktoré pomáha vyčistiť tieto usadeniny a predchádza sa tomu, aby sa opäť vytvorili. Toto unikátne zloženie tiež rieši usadeniny vo vstrekovači paliva, ktoré vznikajú kvôli pravidelnému vypínaniu motora a zároveň poskytujú nízko a vysokotlakovým palivovým čerpadlám extra dávku mazania.“ dodáva Groot.
 
U moderného benzínu zmiešaného s etanolom navyše dochádza k reakcii so vzduchom v palivovej nádrži a v priebehu niekoľkých týždňov starne. Keďže má potom palivo zhoršenú kvalitu, neprebieha čisté spaľovanie a dochádza k hromadeniu ďalších usadenín. JLM Petrol Hybrid Treatment obsahuje extra prípravok na úpravu paliva, ktorý spomaľuje proces starnutia, čo predlžuje použiteľnú životnosť paliva. Táto funkcia je najmä užitočná pre plug-in hybridy (PHEV), ktoré často jazdia len v  elektrickom režime.
 
„Napriek tomu, že aditívum JLM Petrol Hybrid Treatment je vyvinuté pre vysokonapäťové hybridy, na ktorých sa dá jazdiť výlučne v elektrickom režime s vypnutým spaľovacím motorom, je tiež prospešné pre akýkoľvek hybrid, ktorý sa vo veľkej miere používa v mestách. Týka sa to aj nízkonapäťových mikro a mild-hybridných modelov, ktoré sú vybavené technológiou stop-štart. 
 
„Od našich globálnych distribútorov sme zaznamenali celosvetový dopyt po tomto produkte. Výborne sa hodí pre hybridy, keďže ide o vysokokvalitné aditívum, ktoré bolo dôkladne testované, aby sme zaistili, že funguje tak, ako je uvedené na obale. A samozrejme má značku dôveryhodnosti JLM, ako aj všetky naše produkty,“ na záver povedal Groot.